Idag åkte pappa och jag in till Melbourne igen för att gå på ett akvarium. Mamma och Carro dom var och slappade hemma istället. Vi åkte tåg dit och det gick bra. Det var ett stort akvarium med massor av vattendjur.
Blog ImageI ett av akvarierna fanns det ålar, en jättekrabba och lite annat, bland annat en soptunna…Blog ImageVi såg flera sorters rockor där, de var verkligen jättestora och de åkte på glaset (vi stod i en tunnel) så att man kunde se munnen och ögonen. Dom är vita på undersidan för att hajarna skall tro att de är solen om de är under rockan.
Blog ImageHajarna var ungefär 2 meter långa, dom såg inte ut som om de skulle attackera människorna om inte de var dumma mot dem. Dom är “lite” farligare än gäddor… En som jobbade där berättade att en människa om året ungefär dödades av en haj i Australien och cirka 10 i hela världen på ett år. Människorna dödar istället cirka 150 miljoner hajar på ett år…
Blog ImageEfter attv vi hade varit på akvariet så gick vi till Mc Donalds och där åt jag en hamburgare och pommes frites, jag drack milkshake till, det var gott! När vi kom hem så hade påskharen varit på besök, det låg ägg överallt på golvet och det största låg i min säng! Det var en chokladpåskharemask i det ägget.
Blog Image
Nu ska jag gå och lägga mig för vi skall åka iväg tidigt imorgon mot Sydney!