I torsdags så åkte jag, pappa, Carro, Yvonne och Robert till en stor strand för att bada. När jag kom dit ville jag hoppa i vattnet så fort som möjligt, det var jättestora vågor där! Vi såg att tidvattnet höll på att komma upp tack vare vågorna.
Blog Image När vi kom hem så skulle vi åka och handla lite grejer, jag köpte militärgubbar och en plastorm som är giftig i verkligheten! Jag lärde mig det av Robert.
På fredagen så åkte vi till en djurpark där det bara fanns australiensiska djur. Jag fick klappa en känguru och några wallabys, dom kändes mysiga, jag skulle vilja ha en hemma.
Blog Image Man fick ha en orm runt halsen om man ville, och det ville jag. Det var en olivpyton, dom kramar ihjäl sitt byte, jag kände att den försökte krama mig, men jag var för stor för den!
Blog ImagePappa och jag stoppade in våra huvuden i någon grej som fanns där, mamma tyckte vi såg fåniga ut!
Blog Image Jag och mamma fick klappa en koala, den kändes mjuk, man fick inte klappa på huvudet, bara på ryggen och på bakdelen. Sedan gick vi in till ett hus och tittade på massor av reptiler, där såg vi världens giftigaste landorm, taipanen:
Blog ImagePå eftermiddagen åkte vi till flygplatsen för att flyga till Rockhampton där Rosey bor med sin man Dean och sina hundar, jag har längtat efter Freddie som är född hos oss men har flyttat till Australien. Det var tråkigt att flyga, men kul att se Freddie igen!
I går gick vi upp tidigt för att vi skulle åka färja till en ö där vi skulle snorkla. Mamma ville inte, hon låg på stranden och solade istället. Det kändes konstigt att ha snorkelgrejorna på sig, det var lätt att simma med dem men svårt att gå för man lärde ta jättehöga steg. Det var kul och ganska lätt att snorkla, jag hittade Nemos kusin, han var rätt så fin. Jag såg också en stingrocka, om ni undrar vad det är för skillnad på en stingrocka och en vanlig rocka så är det att stingrockor har en giftig tagg på sin svans. Jag såg en massa fiskar och koraller, jag visste inte om de var giftiga, en såg nästan ut som en som finns på mina monsterkort och den är giftig.
Blog Image Efter att vi hade ätit mat så fick dom som ville åka på ett nät efter båten och det ville jag, pappa och Dean göra. Det kallades boomnetting och det var ganska tungt att hålla i sig, men kul ändå. Jag frös när jag var ovanför vattnet och mamma trodde att jag ville komma upp hela tiden, typiskt mamma…
Blog Image På kvällen kom det en massa folk till Rosey och Dean’s hus, vi åt mat och de vuxna babblade och babblade hela tiden. Jag tyckte inte det var kul, jag spelade Game Boy och somnade i mamma och pappas säng, sedan bar pappa ut mig i husvagnen där jag och Carro sover.
I morse åkte pappa och Dean iväg och spelade golf, jag fick lite sovmorgon, det var skönt! Mamma, jag, Carro och Rosey åkte iväg till en krokodilfarm där vi träffade pappa och Dean. Som vanligt så hade pappa förlorat på golfen… Vi åt lite mat där, jag fick smaka krokodilkött, det smakade gott. Det var en kille som berättade om krokodiler för oss, jag förstod inte ett smack av det han sa, men de visade ett ägg som kläcktes och vi fick se en krokodils första utmaning i sitt liv, att komma ur sitt ägg. Krokodilungen var gullig, den ville bitas när den kom ut.
Blog Image Sedan gick vi ut och tittade på de stora krokodilerna, man fick se när de blev matade. Det såg roligt ut, jag skulle vilja mata krokodilerna själv, men det fick man inte. De berättade om en som hade åkt kanot och ville ta kort på krokodiler i en sjö, han hade en massa grisar bundna bak i båten för att locka till sig dem, men han blev biten själv i ryggen.
Blog Image Innan vi åkte hem fick vi hålla i en krokodilunge, den var tre år gammal. Det var kul, den var ganska lätt och kändes lite kladdig.
Blog Image
Det var kul att vara på parken, när vi åkte bil hem såg vi en Emu, det är en jättestor fågel. Om den attackerar kan den göra så att en människa blir i två delar med sina vassa klor.